Att starta upp en egen kennel är för många hundälskare en stor dröm. Nu har man möjlighet att syssla med det som man älskar allra mest och dessutom tjäna pengar på det. Det låter naturligtvis väldigt lockande, men för att du ska kunna starta upp en kennel behöver du vara medveten om att det är mycket tid som krävs – och lite vinst.

Du kommer inte att tjäna storkovan på att föda upp hundar. Det är något som du måste vara medveten om innan du drar igång. Att tjäna pengar bör inte heller vara anledningen till att du vill börja med uppfödning av hundar. Eftersom du inte kommer att börja tjäna stort, åtminstone inte i början, så är en buffert nödvändig. Du behöver se till att du har pengarna som krävs för att ens avla fram den första kullen och det är en hel del vill vi lova.

Sätt att finansiera din kennel

Det finns flera sätt att gå tillväga när du vill skaffa dig en bra buffert för din uppstart av kenneln. Ett vanligt misstag är att man tror att det inte krävs så mycket pengar, men bara att registrera ett kennelnamn hos SKK kostar cirka 2500 kronor. Du behöver även ställa upp i utställningar och tävlingar för att få bra meriter, vilket kostar. Den allra största engångskostnaden kommer dock att vara för avelshanen, men utan en hane blir det inga valpar.

Finansiera med sparade pengar – Har du vunnit en stor summa pengar genom att spela på Storspelare spelautomater eller har du kanske lagt undan pengar under en lång tid? Då kan du använda dina sparade pengar som en buffert till din kennel. Att spela på casino kan ge riktigt skyhöga vinster om du har turen på din sida och vill det sig gott så har du till din kennel, och mer därtill.

Finansiera med hjälp av ett lån – Det kanske vanligaste sättet att finansiera sin kennel är dock genom att ansöka om ett lån. För en kennel är det bäst om du använder dig av ett snabblån eller ett privatlån med så bra ränta som möjligt. Du behöver se till att du väljer ett lån där du har en bra och lång löptid, åtminstone om du hade tänkt betala tillbaka lånet med hjälp av vinsten från din kennel. Det kommer att ta tid innan du börjar tjäna stora pengar och ibland händer det inte alls.

Starta en kennel tillsammans med en vän – Ytterligare ett sätt att få råd med en kennel är genom att göra det tillsammans med någon annan. På så sätt kan ni spara pengar tillsammans och ni kan dela på alla de kostnader som ni kommer att ha. Vi rekommenderar att ni skriver ett avtal innan ni börjar att driva kenneln. Detta gäller även om ni varit bästa vänner sedan många år tillbaka.