Funderar du på att starta upp en egen kennel eller vill du bara veta hur en dag på kenneln kan se ut? Vi kan utan tvekan meddela dig om att det inte är några lugna stunder. Att äga en kennel eller arbeta på en kennel är inget lönsamt arbete, åtminstone inte om det är pengarna man tänker på. Tänker man på kärlek, mys med hundar och långa promenader så kommer du att tjäna storkovan.

Ett vanligt missförstånd är att man tjänar riktigt stort på att driva en kennel, men det är långt ifrån sanningen. Du kommer att behöva slita hårt från morgon och kväll och ja, det finns helt enkelt inga lediga stunder, inga helger, ingen semester. Ska du skaffa dig en kennel behöver du vara införstådd med att det är arbete från morgon till kväll och ibland även under nätterna. Visst kommer du att få några stunder för dig själv där du kan njuta av de Bingo.com gratis spel som du hittar på nätet eller göra andra ting som du tycker om. Fördelen med Bingo.com är att du kan spela med en riktigt bra bonus och välja allt från klassiska bingospel så väl som underhållande spelautomater och live casino. Hundälskaren hittar ett flertal slot med hundtema. Hur kul är inte det!

En dag på kenneln

Så, hur kan då en dag på kenneln se ut? I de allra flesta fall så börjar dagen alltid med att hundarna får komma ut och röra på sig. Under den här tiden är det bra att se till så att boxarna blir rengjorda ordentligt och att alla vattenskålar diskas och fylls på nytt. Det behöver i många fall även städas rent på utsidan av huset och då passar hundarna på att socialisera sig och mysa.

När hundarna har fått utomhusvistelse och kenneln är rengjord och snygg är det dags för bad och fix. Vi badar naturligtvis inte hundarna varje dag, men när det kommer till schnauzers så är det alltid någon som behöver borstas eller något ”skägg” som behöver klippas.

Är det så att det är någon tik som väntar kull eller som precis har fått en kull så är det många andra moment som skulle behöva läggas till i denna beskrivning av en dag på kenneln. Du kommer bland annat att behöva hantera flytningar, hundar med dåligt humör, fixande av valphage och andra förberedelser som krävs inför den kommande kullen.

Att driva en kennel är ingen enkel uppgift, men det är otroligt givande om du gör det av rätt anledning.