Går du i tankarna om att skaffa dig en Schnauzer? Vi kan inte annat än att gratulera! Schnauzers är fantastiska hundar som är lättlärda och väldigt trofasta vid sin ägare. De är också kärleksfulla, har massor med energi och går bra ihop med barn. Dock är de envisa varelser, men med bra kunskap bakom dig och rätt uppfostran kommer du att få en familjemedlem och en vän för livet.

När du ska köpa dig en Schnauzer finns det en hel del saker som du måste tänka på. För det första måste du se till att du har utrymme i ditt liv för en hund. För det andra måste du se till att du skaffar dig hunden från en professionell och seriös uppfödare. Att hitta en uppfödare av Schnauzers är i sig inget svårt, men det finns många saker som måste stämma och fungera för att du ska bli så nöjd med din hund som möjligt.

Vad utmärker en seriös uppfödare?

Det finns flera saker som du bör titta efter när du ska hitta en uppfödare av Schnauzers. Till att börja med ska det vara enkelt att komma i kontakt med uppfödaren, men du bör också se till att kenneln är registrerad hos SKK. Det är naturligtvis inget måste, men kan ses som en kvalitetsstämpel värt att anmärka.

Den uppfödare du väljer ska vara enkel att kommunicera med och kunna svara på alla dina frågor. Du ska även kunna ha möjlighet att komma förbi kenneln, för att på så sätt titta på hundarna och på miljön där de vistas. Det ska vara rent och snyggt och hundarna ska vara pigga och nyfikna. Deras temperament ska vara lugnt och sinnet ska vara stabilt.

Alla papper vid köp

En professionell och bra uppfödare ser till att du får med dig alla papper i samband med ett köp. Det ska bland annat vara veterinärbesiktning så väl som ett köpeavtal. Om det är så att valparna har blivit kastrerade innan ska detta informeras om och har de blivit ID-märkta ska du få information och papper om hur du ska hantera detta.

I vissa fall kan det vara så att valpen redan har hunnit få sina första vaccinationer. I dessa fall ska du se till att du får med ett vaccinationsintyg som styrker detta. Det är dock vanligt att man köper valpar när de är runt 8 veckor och därför är det få som hunnit få sina vaccinationer ännu.